Környezettudatosság és fenntarthatóság

Ezen az oldalon gyűjtjük a környezettudatos törekvéseinket és társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos projektjeinket.
 

 

Munkánk során különös figyelmet fordítunk a környezetvédelem szem előtt tartására és a fenntartható vendéglátóhelyként való üzemelésre. Folyamatosan törekszünk, hogy lépésről lépésre zöldebb, környezettudatosabb megoldásokat építsünk be a mindennapi munkafolyamatainkba.

Fontosnak tartjuk, hogy a természet védelmének szemlélete munkatársaink körében is elterjedjen, és a munkahelyükön tapasztalt példák által, saját otthonaikba is beszivárogjon ez a fajta tudás.

 

Konkrétumok

  • 100%-ig komposztálható (lebomló) csomagolás használata a street food ételekhez, italokhoz és a fesztiválokon való megjelenéseink során (Gourmet Fesztivál)
  • szelektív hulladékgyűjtés az étteremben, a rendezvényközpontban és az irodákban (műanyag, karton, papír, üveg, veszélyes hulladék)
  • sütőolaj gyűjtése

  • szerves hulladék gyűjtése

  • újrahasznosított higiéniai termékek bevezetése (szalvéta, kéztörlő papír, wc papír, általános törlőpapír)

  • mosható, textil kéztörlő az étterem mosdókban

  • mozgásérzékelős és időzített világítás használata

  • led izzók használata a lehetséges helyeken

  • saját mosoda használata, így a helyszínen történik, az összes textília tisztítása

 

 

  • saját fűszerkert használata (folyamatos bővítéssel)

  • saját ültetésű szőlőskert az étterem terasz mellett - 111 tő, Muscat Ottonel szőlőfajta

  • vegetáriánus fogások és menük arányának növelése

  • helyi termelők és fenntartható gazdálkodást végző gazdaságok előnyben részesítése, szoros szakmai kapcsolat ápolása

  • szezonális étlap használata, sűrűbb váltásokkal

  • házilag készítjük, amit csak lehet: savanyúságok, kenyerek, lekvárok, befőttek, pácok, pogácsa, aprósütemények

  • az alapanyagok lehető legnagyobb arányú felhasználása, hasznosítása / szerves hulladékok minimalizálása / az alapanyagok tisztelete

 

Környezetbarát hűtő- és fűtőrendszer

 

Magyarországon elsőként a Larus Étterem és Rendezvényközpontot és a kapcsolódó épületeket (MOM Kulturális Központ) környezetbarát technológiával, a szennyvíz hőjének hasznosításával működő hőrendszer látja el.

 

Szennyvízhő hasznosítása az épületben
A létesítmény hűtés-fűtéséhez a Jagelló úti kommunális főgyűjtőhöz történő csatlakozás biztosítja a megfelelő hátteret.
A rendszer a rendelkezésre álló állandó 15 celsius fokos szennyvizet hőforrásként kezeli.
A rendszer működtetése hosszútávon gazdaságosabb, kiszámíthatóbb, mint egy gáz alapú rendszer fűtésszámlája.
A rendszer további előnye a zöld energia felhasználás.
Nincs szén-dioxid kibocsátás, elektromos áramból is keveset fogyaszt.

Társadalmi felelősségvállalás
 

 

Partnerek / projektek


kutyabarát.hu
Felelős Gasztrohős
MOME tálalás design / MOME Abstract Nature

 

 

gasztrohos.jpgkutyabarat.jpg